Ediţii: 2016 | 2014 | 2012

Locuinţă unifamilială

Autor:
Florin Alexandrescu
Colaboratori:
Structura: ing. Radu Popescu)
Executant: DECAR SRL
Beneficiar:
Nelu Tarse
Localizare:
România, Bucureşti, str. Muşeteşti nr. 47 vezi harta
Indicatori:
RH: P+1+M / POT: 30% / CUT: 0,75
Pentru o locuinta unifamiliala amplasata in nordul Bucurestiului, intr-o zona eterogena, pe un lot de 500 mp cu deschidere 15 m, beneficiarul accepta o interpretare moderna a unei case traditionale romanesti din mediul rurla subcarpatic.
Conceptul porneste de la o reinterpretare a unei sure din zona Buzaului, refacuta in Muzeul satului Golesti. Elementele care constituie volumele principale ale surei – baza din zidarie de piatra si acoperisul in patru ape acoperit cu sita – se articuleza printr-o zona plata, construita din barne – de fapt corpul care adaposteste fanul aflat direct sub sarpanta. Sura fiind construita pe 2 nivele – parterul din piatra si etajul din lemn – expune pe fatada terminatia planseului dintre nivele, sprijinit pe grinzi din lemn.
Analiza proportiilor volumelor contructiei traditionale, preluarea volumelor majore - baza peste care, articulat, pluteste acoperisul – precum si preluarea reinterpretata a elementelor de fatada – goluri comasate, plinuri ample, orizontale accentuate, au condus la conformarea cladirii noi, cu un volum de 6 ori mai mare decat a surii din care a fost inspirata.

Panou pentru expoziţie

Click pe panou pentru a-l vedea la mărimea orginală (se va deschide într-o fereastră nouă)