Ediţii: 2016 | 2014 | 2012

Concurs monument Ciprian Porumbescu

Autori:
Liviu Vasiu, Tudor Vlăsceanu
Localizare:
România, jud. Braşov, Braşov, Şirul Gheorghe Dima vezi harta
Indicatori:
RH: - / Sd: 53 m2 / Su: 42 m2 / POT: - / CUT: -
Spaţiul denumit: din jurul statuii lui Ciprian Porumbescu, nu poate fi judecat ca o parte separată, ci doar ca o continuare a parcului. Astfel
premizele de la care porneşte proiectul nostru sunt: continuitatea spaţiului verde, rezolvarea proximitatii cu parcarea si strada, care compromit
potentialul de loc de recreere al parcului. Rezolvarea acestor probleme se va face printr-un ansamblu format din 3 elemnte.
Un zid va proteja aceasta zona a parcului, de agitatia strazii si a parcarii. Peretele din acelasi beton rosu functioneaza ca un fundal, care incadreaza
bustul compozitorului intr-o scenografie unica. Obiectul devine un semnal pentru intrarea dinspre centru in parcul Gheorghe Dima. Stabilitatea
structurala a peretelui de beton este obtinuta prin ingrosarea acestui perete in mijloc care datorita tridimensionalitatii conferite devine un
obiect. Peretele ascunde in grosimea sa un spatiu si astfel devine din obiect, arhitectura. In jurul bustului, in mijlocul spatiului verde, un disc din
beton rosu, delimiteaza un spatiu de contemplare in preajma sculpturii.

Panouri pentru expoziţie

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea orginală (se vor deschide într-o fereastră nouă)