Ediţii: 2016 | 2014 | 2012

Concurs scenografie opera „L’enfant et les sortilèges”, premiul I

Autori:
Liviu Vasiu, Tudor Vlăsceanu, Romina Grillo
Colaboratori:
concept design: stud.arh. Ciprian Rasoiu ( UNULAUNU)
concept design: stud.arh. Matei Vlasceanu ( UNULAUNU)
Beneficiar:
asociatia Sohba, Paris
Localizare:
Franta, Aix-en-Provence vezi harta
Indicatori:
RH: - / Sd: 170 m2 / Su: 170 m2 / POT: - / CUT: -
În dezvoltarea unei scenografii pentru opera “L’enfant et les sortilèges” de Maurice Ravel, interesul nostru a fost acela de a coagula toate
elementele generatoare al mise en scene-i: actori, spectatori, spaţiul operei si al spectatorilor. Prin urmare, provocarea pentru noi a fost
reinterpretarea valorilor spaţiale ale scenografiei în raport cu spectatorii.
Root a fost imaginat pornind de la un element fractal generator al spaţiului. Un singur gest îmbrăţişează atat scena si spaţiul operei, cat si spectatorii.
Trăind spaţiul autentic al scenei, spectatorii pot experimenta noi niveluri emoţionale si de înţelegere ale operei. Schimband paradigma
publicului spectator într-un element integrat operei are ca intenţie crearea unui spaţiu comun, (în sensul de dizolvare a limitelor), între elementele
implicate, lasînd neatins parcul. Natura, în acest caz, devine parte din opera.

Panou pentru expoziţie

Click pe panou pentru a-l vedea la mărimea orginală (se va deschide într-o fereastră nouă)