Ediţii: 2016 | 2014 | 2012

Locuinţă individuală _ Marius Moga

Autori:
Dorin Ştefan Adam, Maria Mădălina Iftimi
Colaboratori:
Structură: s.c. Neoplatinium s.r.l.
Beneficiar:
Marius Moga
Localizare:
România, jud. Ilfov, Cernica vezi harta
Indicatori:
RH: P+1 / Sd: 500 m2
Proiectul prezintă o locuinţă pentru un beneficiar puţin mai atipic, compozitor, care urmărea să introducă în corpul casei şi studioul său de înregistrare. Locuinţa se desfăşoară pe suprafaţa unui teren de aproximativ 1200 mp, suprafaţă rezultată din comasarea a două loturi de 600 mp fiecare. Conceptul casei vine din încercarea realizării unui spaţiu cât mai fluid in interior şi a unei permanente deschideri înspre pădure, dar dorinţa a fost aceea ca aceasta deschidere să nu fie unidirecţionată şi exclusivă, vecinătatea cu loturile de vis a vis fiind destul de importantă pentru ca din living, proprietarul., Marius Moga, să-l vadă pe prietenul sau Smiley. Astfel deopotrivă se urmarea o spaţialitate interioară, prin living pe un nivel jumătate, deschis total înspre curte, simultan cu o intimitate posibilă a fi asigurată în centrul casei şi o creştere a volumului ei dinspre pădure înspre loturile din spate, de care vroia să se izoleze, neştiind ce va urma sa se construiască. Astfel a apărut idea cumpărării lotului din spate in vederea amenajării unei piscine şi a unui spaţiu de relaxare. Aceasta sugestie a intervenit pe parcursul evoluţiei proiectului şi încă nu a fost pusa în practică. Stadiul lucrărilor este cel din fotografii şi din varii motive şantierul stagnează.

Panouri pentru expoziţie

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea orginală (se vor deschide într-o fereastră nouă)