Ediţii: 2016 | 2014 | 2012

Corp nou - depozit cu acces liber la raft BCU „Lucian Blaga”

Autori:
Dorin Ştefan Adam, Maria Mădălina Iftimi, Artenian Nicolae Şoldea
Localizare:
România, jud. Cluj, Cluj-Napoca, str. Clinicilor nr. 2 vezi harta
Proiectul propune realizarea unei trame perfecte de 6x6 m, exprimate şi pe coordonata Z,. Astfel întreg edificabilul propus va fi “umplut” cu acest spaţiu împărţit extrem de raţional. Proporţia cerută prin tema, între spaţii cu acces liber la raft şi cu acces restricţionat, se face în această logică matriceală. Trama volumetrică a cubului cu latura de 6m este exprimată şi pe faţadă.

Interiorul volumului construit spaţial sub formă matriceală este subdivizat de platforme intermediare, pentru creşterea numărului de mp solicitaţi prin temă. Însă necesitatea densităţii funcţiunilor nu duce la o completă ocupare a volumului interior deoarece din această matrice spatială, la diferite etaje şi cote, volume ale cubului virtual dispar.

Spatiile închise în panouri de MDF, vopsite in negru, sunt rezervate locurilor destinate lecturii.

Asemănător podurilor caselor din Transilvania, care au un volum interior construit foarte mare şi impresionant din punct de vedere arhitectural, propunerea mansardei locuite de lectură şi spaţiu de relaxare vine în sensul reinterpretării acestui element de arhitectură, iar “pâlniile” propuse aduc lumina în interior şi o difuzează la etajele inferioare, acestea lucrând ca reinterpretări ale hornurilor caselor tradiţionale.

Panouri pentru expoziţie

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea orginală (se vor deschide într-o fereastră nouă)