Ediţii: 2016 | 2014 | 2012

Casa Talea

Autori:
Dorin Ştefan Adam, Artenian Nicolae Şoldea
Localizare:
România, jud. Prahova, Talea vezi harta
Clientul dorea construirea unei locuinţe de vacanţă realizată integral din lemn. Primise oferta unei firme de execuţie “case de lemn” în care structura şi finisajul clădirii erau din lemn, sistem “bârnă pe bârnă”. Imaginea rezultată era aceea a unui chioşc de lemn ce putea fi cumpărat din Supermarket. În acest context, deşi clientul dorea iniţial doar o rearanjare a unor funcţiuni, am propus conceperea proiectului pe o altă logică spaţială şi volumetrică, inclusiv un răspuns dat la adecvarea clădirii declivităţii terenului. Astfel regimul de înălţime devenea D+P+1E+M.
Deşi clientul a fost total de acord cu propunerea făcută se pare că nu şi-a dimensionat bine bugetul pentru respectiva investiţie, astfel încât după primele calcule legate de preţ se pare că a renunţat total, invocând motive diverse.

Panou pentru expoziţie

Click pe panou pentru a-l vedea la mărimea orginală (se va deschide într-o fereastră nouă)