Ediţii: 2016 | 2014 | 2012

Locuinţă individuală parter

Autor:
Bogdan-Constantin Neagu
Colaboratori:
arh. iulian oanta
Localizare:
România, jud. Ilfov, comuna Corbeanca, str. Orhideelor vezi harta
Indicatori:
RH: P / Sd: 380 m2 / POT: 33% / CUT: 0.33
AMPLASAMENTUL: Terenul este situat in Comuna Corbeanca, sat Ostratu, in incinta cartierului Paradisul Verde, intr-o zona in dezvoltare. Terenul propus pentru construire a rezultat prin alipirea a doua parcele, rezultand un teren in suprafata de 1124,00mp; Forma in plan a lotului este aproximativ dreptunghiulara, cu latura spre strada Orhideelor masurand 30,00m.

ELEMENTE DE BILANT TERITORIAL

Suprafata teren = 1124,00mp
Suprafata contruita = 280,00 mp
Suprafata desfasurata = 380,00 mp (incusiv parcare si terase acoperite)

Constructia propusa se dezvolta pe un singur nivel suprateran si este impartita functional in doua zone:
- zona de zi care are o inaltime maxima de 7,00m;
- zona destinata spatiilor de odihna, cu o inaltime mai mica la cornisa;
Cele doua zone, articulate printr-un hol de legatura, impreuna cu zona de acces si parcarea acoperite, creaza o imagine dinamica prin volume de inaltimi diferite. Casa se dezvolta mai ales in jumatatea de NV a terenului. Retragerea de la strada este de 7,50m.

Spatiile sunt dispuse astfel:
- Zona de zi - cuprinde zona de intrare cu vestibul, birou, grup sanitar, living-room, dining-room, bucatarie si camara; Apropiata accesului este prevazuta parcarea acoperita pentru doua masini. Zona de zi beneficiaza de o terasa generoasa (partial acoperita cu pergola).
- In zona de odihna - sunt prevazute dormitoarele: dormitorul matrimonial cu baie, desssing si terasa proprii, doua dormitoare pentru copii deservite de o baie si o camera pentru bona, dotata cu baie proprie cu dus. Tot aici se afla si camera centrala termica si o spalatorie.

– Sistemul constructiv – Structura de rezistenta este in sistem cadre din beton armat, cu plansee din beton armat. Acoperirea este mixta: sarpanta din lemn si tip terasa (necirculabila).

– invelitoarea
Invelitoarea este de doua tipuri:
- tip membrana, din mai multe straturi de membrane bituminoase armate cu fibra de sticla si protectie cu ardezie si termoizolatie din polistiren extrudat de minim 20cm, pentru zonele acoperite in terasa;
- din tabla plana zincata, faltuita, culoare inchisa, pentru zonele acoperite cu sarpanta;
- pergola va fi realizata din materiale usoare (panouri prefabricate din lemn tip HPL);

Panou pentru expoziţie

Click pe panou pentru a-l vedea la mărimea orginală (se va deschide într-o fereastră nouă)