Ediţii: 2016 | 2014 | 2012

Pavilion

Autori:
Liviu Gabriel Zăgan, Adriana Drăgănescu, Costin Beekman, Ioana Secărea
Beneficiar:
OMV Petrom
Localizare:
România, jud. Teleorman, Videle
Un subsol existent si abandonat cu timp bun in urma este preluat in proiect si “reciclat” ca atare. In limitele amprentei lui, am inaltat doua niveluri de birouri ce-i urmeaza in plan forma anosta. Posibilitatile tehnologice si arhitecturale sunt extrem de limitate de buget, fapt ce ne-a determinat sa mergem pe solutia clasicului termosistem, iar din punct de vedere formal, pe solutia “extrudarii” in plan vertical a déjà existentului subsol.
Pentru a contracara caracterul inert al volumului rezultat, ne-am jucat la configurarea fatadelor cu efectul de trompe l’oeil pe care il da decupajul golurilor in plinul masei, goluri ale caror forme “inventeaza” puncte de fuga suplimentare. Se creaza astfel iluzia de perspectiva, care, suprapusa peste “realitatea” concreta a volumului, il modeleaza perceptiv intr-o forma neregulata in plan, de stea. Cladirea prinde astfel viata, dinamism.

Panou pentru expoziţie

Click pe panou pentru a-l vedea la mărimea orginală (se va deschide într-o fereastră nouă)