Ediţii: 2016 | 2014 | 2012

Crama Avincis

Autor:
Alexandru Beldiman
Colaboratori:
Restaurare conac
coautori
Arh./Arch. Alexandru Beldiman
Arh./Arch. Cristina Woinaroschi (sef proiect)
colaboratori
Arh./arch. Oana Florea
Stud. Arh./Stud. Arch. Daniela Sandu
Crama (Corp A, Corp B)
coautori
Arh./Arch. Georgiana Albita
Arh./Arch. Alexandru Beldiman
Arh./Arch. Dan Butica
Arh./Arch. Doina Butica (sef proiect)
colaboratori
Arh./Arch. Liana Alexandru
Stud. Arh./Stud. Arch. Oana Elena Albu
Stud. Arh./Stud. Arch. Roxana Palfi
Parc
coautori
Arh./Arch. Alexandru Beldiman
Ing. Hort./Hort. Eng. Ion Popescu
colaboratori
Urb./Urb. Raluca Filip Criscota
Arhitectura de interior
Sala degustari, case de oaspeti L1, L2, L3
coautori
Arh. de int./Int. Arch. Ioana Arzoiu
Arh./Arch. Alexandru Beldiman
Arh. De int./Int. Arch. Mika Nilich
Structuri
Popp & Asociatii
Ing./Eng. Mircea Barnaure
Ing./Eng. Dragos Marcu
Instalatii
VDB Dynasty
Ing./Eng. Bogdan Ionita
Ing./Eng. Andrei Tulbureanu
Ing./Eng. GabrielaTulbureanu
Drumuri
URBAN Trafic
Ing./Eng. Catalin Raceanu
Diriginte
Ing./Eng. Victor Cornea
Fotografii
Arh./Arch. Andrei Margulescu
Beneficiar:
s.c. AVINCIS Vinuri s.r.l.
Localizare:
România, jud. Vâlcea, sat Dobrusa, Drăgăşani, str. Valea Caselor nr. 1A vezi harta
Indicatori:
RH: S+P+1 / Sd: 3686 m2 / Su: 3053 m2 / POT: 16.8% / CUT: 0.31
La Dobrusa, in iunie 2007, la prima vizita pe locul unde trebuia construita crama AVINCIS, am gasit un conac de factura neoromaneasca, aflat in stare de semi-ruina. Desi de dimensiuni mai degraba modeste, el ordona spatiul platoului pe care fusese construit cu un secol in urma.
Armonia in care se afla cu situl si buna calitate a arhitecturii si discretia ei au impus restaurarea si refunctionalizarea conacului. Compozitia ansamblului pe care urma sa-l construim s-a facut in ideea ca toate constructiile noi sa graviteze in jurul acestuia, dorind astfel sa-i pastram rolul de ordonator al spatiului cu toata concurenta pe care volumul mai mare al cramei putea sa i-o faca.
Planimetria ansamblului si arhitectura sunt consecinta acestui gand. Conacul se afla in drumul principal de acces, cap de perspectiva, vrand sa spunem prin aceasta rezolvare, iata aveti in fata reperul care marcheaza axul de compozitie al universului Avincis. Iar pentru a intrari aceasta optiune, am plantat Palvilionul Belle-vue dincolo de conac constituind un contrapunct cramei.
Ne-am propus impreuna cu echipa de ingineri sa realizam intr-o proportie cat se poate de mare, ceea ce in engleza se cheama sustainable building. Aceasta alegere-imbratisata de beneficiar - ne-a condus la folosirea puturilor termice si a panourilor solare, pentru sistemul de incalzire, la crearea unui rezervor de colectare al apelor fluviale si reziduale pentru utilizarea lor la irigarea parcului si nu in ultimul rand la acoperirea cu iarba a teraselor ce incheiei fiecare corp nou de cladire, creind cea de-a 5-a fatada.
Tema mai continea si amenajarea unui parc care avea sa cuprinda pe langa alei pietonale, pavilionul Belle-vue, pergole, o piscina, un teren de tenis, un padoc, plantatii de pomi fructiferi, gradina de legume, flori, copaci si arbusti decorativi.

Panouri pentru expoziţie

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea orginală (se vor deschide într-o fereastră nouă)