Ediţii: 2016 | 2014 | 2012

Reabilitare şi conversie casă la ţară

Autor:
Vlad Sebastian Rusu
Colaboratori:
Structura: ing. Ovidiu Rusu ( SC. Asiza SRL.)
Beneficiar:
Rod Watson
Localizare:
Franta, Féneyrols vezi harta
Indicatori:
RH: P+M / Sd: 170 m2 / Su: 135 m2 / POT: 15% / CUT: 0,05
Proiectul reprezintă restaurarea unei case ce datează din anul 1789, situată în satul Feneyrols din sudul Franţei, într-o zonă viticolă. Folosită iniţial ca locuinţă şi după aceea ca loc de depozitare şi prelucrare a strugurilor, casa a fost achiziţionată de un engez fascinat de pitorescul locurilor. Dorinţa sa a fost aceea de a-i reda funcţiunea iniţială, de casă de locuit, cu mijloace cât mai simple si puţin costisitoare, dar care să-i redea farmecul de odinioară. Intervenţia propusă s-a rezumat la recompartimentarea spaţiului interior pentru a obţine la parter spaţii pentru petrecerea timpului liber, iar la etaj două dormitoare, unul matrimonial si unul pentru oaspeţi.
Recompartimentara a ţinut cont de punerea în evidenţă a şemineului de la parter, ca element central al casei, în jurul căruia se configurează zona de discuţii. La exterior s-au refăcut golurile iniţiale, zidite pe perioada folosirii clădirii în scopuri agricole şi s-a păstrat zidăria de piatră aparentă.
De asemenea s-a refăcut în totalitate învelitoarea din olane, folosindu-se tehnicile tradiţionale, cu păstrarea structurii şarpantei, aflată într-o stare foarte bună. La interior s-a păstrat şi recondiţionat structura iniţială din bârne de lemn de stejar lasată aparentă, precum si nişele din zidurile de piatră, folosite iniţial ca zone de depozitare.

Panou pentru expoziţie

Click pe panou pentru a-l vedea la mărimea orginală (se va deschide într-o fereastră nouă)