Ediţii: 2016 | 2014 | 2012

Amenajare locuinţă Voluntari

Autori:
Dorin Ştefan Adam, Maria Mădălina Iftimi
Localizare:
România, jud. Ilfov, Voluntari, str. George Enescu vezi harta
Casa din Voluntari a fost croita pe tiparul împământenit comunelor de pe lângă Bucureşti, acum 10 ani. Ceea ce are ea deosebit fata de restul caselor din zona, sau a acelora ce aparţin “stilului” şi perioadei în care s-a dat liber la mp şi număr de camere, este faptul că a apărut, la acea vreme, într-o revistă de “profil”, beneficiarii casei fiind foarte încântaţi de aceasta, şi de felul în care au locuit aici.

Iniţial, cerinţele familiei au fost minimale, legate de o simplă redecorare, pentru ca această casă a lor sa fie din nou în tendinţe, însă pe măsură ce s-a avansat, schimbările au fost din ce în ce mai mari, carentele pe care spaţiile le aveau devenindu-le din ce în ce mai evidente, şi beneficiarilor.

De la prima vizită pe şantier, s-a propus desfiinţarea unora dintre pereţii interiori şi, implicit, reconfigurarea camerelor. Funcţiunile au fost, de asemenea, relocate, garajul, folosit doar ca spaţiu de depozitare, fiind transformat în bucătărie. Pe fostul amplasament al bucătăriei, într-o zonă generoasă şi bine iluminată natural, datorită orientării înspre curte, a fost amenajat noul living, cu un dining adiacent.
Pe lângă eficientizarea celorlalte spaţii rezultate, de tip cămară, din casa, o mare schimbarea a suferit-o mansarda, unde zăcea, în majoritatea timpului, o masa de biliard, şi care funcţiona, cu preponderenţă, ca uscătorie. Acest spaţiu a fost amenajat ca un etaj al copiilor, constituit dintr-o zonă de lectură, şi o mica zona de home cinema.

Panouri pentru expoziţie

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea orginală (se vor deschide într-o fereastră nouă)