Ediţii: 2016 | 2014 | 2012

Senzorial

Autori:
Liviu Gabriel Zăgan, Costin Beekman, Alexandra Nicolau
Beneficiar:
MOOD MEDIA
Localizare:
România
Senzorial e amenajarea unui spatiu care transmite stari, schimba dorinte, transforma atmosfere. Deloc intamplator, proiectul e gandit pentru o companie multinationala care promoveaza publicitatea senzoriala. Ne propunem sa oferim angajatilor sai chiar experienta pe care ei o promit clientilor. S-ar spune ca vindem castraveti gradinarului. E un experiment interesant si, de ce nu, o carte de vizita pentru beneficiar. Gandim fiecare spatiu intr-o atmosfera diferita, incercam sa influentam starea de spirit a angajatilor.

Receptia functioneza ca spatiu de expunere pentru proiectele companiei. O transformam in muzeu; albul e fundalul clasic pentru orice exponate, chiar si pentru o colectie de postere publicitare.

Pentru bucatarie, ne inspira tendintele bio actuale si hotaram sa folosim mult lemn. Alegem verdele pentru pereti, desi nu ne dorim sa reluam cliseul eco-verde. Verdele relaxeaza, transforma pranzul in picnic, zi de zi, uneori ne aminteste chiar de cele 5 portii de fructe si legume recomandate zilnic.

Camera de relaxare e vesela si energica. Computerul induce letargie. Ca sa combatem fenomenul, alegem pardoseala galbena si punem multe beculete la inaltimi diferite. Atmosfera ludica de aici contrasteaza cu birourile pentru sedinte, adevarate “focare” de idei si proiecte. Mai multi oameni intr-o sedinta inseamna mai multe idei si brainstorming-uri mai incitante. Punem oglinzi pe toti peretii si supraaglomeram vizual intalnirile.

Serverele au un statut special, ele tin lucrurile in miscare, starnesc curiozitate, amintesc de Matrixul de acum doua decenii. Totul e negru si verde, hubloul devine punct de observatie al marii masinarii care tine lucrurile in miscare. Prin el se vede un discoball colorat in care se reflecta beculetele din jur.

Dupa ce se termina proiectul, incercam sa apreciem nivelul de manipulare senzoriala pe care l-am atins. Spatiile au iesit asa cum am proiectat, dar impactul pe care il vor avea asupra angajatilor companiei e doar previzibil inca. Cu putin noroc, se va reflecta in proiectele lor viitoare. Amenajarea noastra s-a transformat intr-un “pay it forward” senzorial.

Panou pentru expoziţie

Click pe panou pentru a-l vedea la mărimea orginală (se va deschide într-o fereastră nouă)