Ediţii: 2016 | 2014 | 2012

Pavilionul Şcolii de Artă şi Design Massana, Barcelona

Autori:
Jenică Craiu, Ricardo Marsicano
Colaboratori:
Xavi Capmany y Miro
Alexandra Demetriu
Beneficiar:
Escola Massana
Localizare:
Spania, Barcelona, Plaza España
Indicatori:
RH: 10 / Sd: 38 m2 / Su: 38 m2 / POT: - / CUT: -
Spatiu ca semnal

Proiectul este rezultatul concursului pentru proiectarea si execuţia unui stand de 38 m2 care să reprezinte Şcoala de arta si design Massana la Târgul de Învăţămant din Barcelona pe durata a 4 ediţii.
Într-un târg, experienţa utilizatorului poate fii, în anumite situaţii, obositoare prin cantintatea şi excesul de informaţie. Fiecare stand trebuie să se diferenţieze şi să atragă, să ramână întipărit ca imagine în mintea utilizatorului-spectator.
Spaţiul în sine captează atenţia. Credem în capacitatea lui pentru a crea o atmosferă diferită, esenţială în momentul informării. Din acest motiv am ales să lucrăm doar cu materiale minimale şi expresive, insolite ca prezenţă dar familiare prin constituţie. Să delimităm şi nu să “construim”, evitând recursul la un limbaj formal. Experienţa spaţială rezultată transmite idea de şcoală de arte şi design putând face introducerea in atmosfera desenului, modelajului, artizanatului. PROPUNEREA: Un “volum uşor” agăţat de o structură metalică proiectată pentru a susţine propunerea arhitectonică. Pereţii şi tavanul sunt suspendate. Tavanul, format din multiple cabluri, crează un volum iluminat de mari dimensiuni care protejează şi defineşte standul. Zona de expunere se transformă într-un container gol configurat prin toate limitele sale: vertical - pereţii, orizontal - pardoseală şi tavanul. Iluminarea fixată peste aceaşi structură suspendată. Propunem o reţea electrică, cu proiectoare care direcţionează lumina în zona de informare (masă).
PROPUNERE: - Optimizarea spaţului disponibil prin eliminarea elementelor de suţinere care descarcă pe pământ; - Vizibil din diferite puncte de perspectivă; - Investirea bugetului iniţial în elemente uşoare folosibile în anii următori şi în sistemul de ancorare. NIVEL FUNCŢIONAL:
Respectând cerinţele concursului: - Zona de informare cu zona de stat pentru primirea publicului formată dintr-o masă longitudinală şi scaune pe ambele limite, pentru a permite o formă apropriată de informare. - Zonă de material publicitar. - Magazie într-o suprafaţă de 1,6m2 (80cm x2.00) pentru a depozita materialul grafic de rezervă şi un vestiar pentru obiectele personalului. Comunicare: Vizualizare si explicare a Scolii de arta si Design Massana. Alegem o explicaţie personalizată şi proprie al Şcolii, acompaniată în principal de tripticurile printate. Propunem posibilitatea de a sprijini cu diferite monitoare ce proiecteaza imagini de lucru realizate în şcoală. Pe panoul de pe partea dreaptă, se indică datele instituţionale al şcolii şi programa şcolară. Pardoseala foloseşte drept suportul de informare scrisă, unde se va face o descriere ierarhizată de oferta şcolii.

Panouri pentru expoziţie

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea orginală (se vor deschide într-o fereastră nouă)