Ediţii: 2016 | 2014 | 2012

Lobby Europe House

Autori:
Emil Burbea-Milescu, Oana Gabriela Coarfă, Alexandra Liţu, Radu Tudor Ponta
Colaboratori:
Project Management: BSS
Plafon metalic: SCORILLO
Mobilier: EKERO CONCEPT
Lumini: ATRIUM DESIGN
Video: 3G INTERNATIONAL
Producţie sticlă: SWISSGLASS Peisagistică: BRISK PLANT DECOR
Fotograf: Andrei Mărgulescu
Beneficiar:
CA IMMO
Localizare:
România, Bucureşti, bd. Lascăr Catargiu vezi harta
Indicatori:
Su: 242 m2
Tema pentru această amenajare a fost să schimbăm imaginea lobby-ului clădirii Europe House, păstrând parte din finisaje (granitul care plachează pereţii şi pardoseala), precum şi barul cu toate anexele sale.
Din analiza spaţiului existent a reieşit că principalul dezavantaj al amenajării anterioare nu este neapărat patina timpului sau cea morală, cât mai ales suma de obiecte independente pentru fiecare activitate necesară: barul şi spatiile lounge-ului conex, recepţia întregii clădiri, recepţia dedicată companiei Orange, spaţiile de aşteptare Orange, panourile publicitare. Fiecare din aceste obiecte au o configuraţie diferită în funcţie de activitatea subsumata, impresia spaţială generală fiind de haos, dar nu unul natural, vernacular, ci un tip de haos controlat, studiat, justificat, cu atât mai neinspirat.
Ceea ce ne-am propus a fost să schimbăm vocaţia spaţiului prin inserţia de mobilier. Mai multe utilităţi necesare: două tipuri de recepţii cu destinaţii diferite, două tipuri de zone de aşteptare, barul şi zonele de consum. În loc de a încerca să găsim o tematică care ar fi putut să adune laolaltă toate aceste necesităţi, am ales să le reunim prin două procedee complementare: implozia şi explozia. Am organizat întregul spaţiu prin inserarea celor două mega-obiecte, capabile să îndeplinească funcţiunile solicitate. Astfel, recepţia dublă şi zona de aşteptare sunt explodate în întregul spaţiu, păstrându-şi individualitatea. Spaţiul este umplut şi, drept consecinţă, generat de configuraţia acestor obiecte. Plafonul din tablă perforată le copiaza geometria în încercarea de a accentua întreaga compoziţie.
“X şi ZERO”, locul intersecţiei de interese şi locul de adunare în jurul plantelor decorative, este asumat şi prin păstrarea copertinei de sticlă care marcheaza accesul către lifturi, linie tranşanta între cele două tipuri de activităţi organizate prin această amenajare.

Panouri pentru expoziţie

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea orginală (se vor deschide într-o fereastră nouă)